Keyboard with rainbow lighting

Waar kun jij vandaag al mee starten?

Waar kun jij vandaag al mee starten?

Waar kun jij vandaag al mee starten?

Door het toepassen van de volgende maatregelen kun je vandaag al starten met het verbeteren van jouw informatiebeveiliging.

Wachtwoordbeleid

Door goede wachtwoorden af te dwingen voorkom je dat hackers zich eenvoudig toegang verschaffen tot applicaties. Vraag om wachtwoorden die minimaal 12 karakters lang zijn, maar bij voorkeur 14 karakters of meer. En zorg dat het een combinatie is van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.

Wachtwoord manager

Gebruik een wachtwoord manager voor het beheren van wachtwoorden. Zo kun je voor elke website of applicatie een ander wachtwoord hanteren. Hiermee voorkom je dat wachtwoorden die buit worden gemaakt bij een hack of als gevolg van een datalek te gebruiken zijn voor andere doeleinden.

Multifactor authenticatie

Zorg dat gebruikers naast een gebruikersnaam en wachtwoord nog een extra vorm van authenticatie moeten uitvoeren. Verificatie via SMS of een authenticator applicatie zijn hiervan de meest voorkomende vormen.

Los kwetsbaarheden op

Zorg dat je altijd gebruik maakt van de laatste versies van applicaties. Installeer updates en patches van software leveranciers zo snel mogelijk wanneer deze beschikbaar zijn. Verouderde software kan bekende kwetsbaarheden bevatten waar hackers gebruik van maken.

Beperk toegang

Geef medewerkers alleen toegang tot applicaties en data die zij nodig hebben voor het uitvoeren van hun werk. Pas dit ook aan wanneer medewerkers een nieuwe rol krijgen. En trek alle rechten in wanneer een medewerker de organisatie verlaat.

Maak back-ups

Maak regelmatig back-ups van systemen en sla deze op buiten het eigen netwerk, losgekoppeld van het internet. Oefen ook regelmatig met het terugzetten van back-ups, zodat bekend is of de back-ups werken. Zo zorg je dat je na een incident zo snel mogelijk weer up and running bent.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze oprichters.

Contact opnemen